Rólunk

Történetünk

A vállalkozást 1992-ben alapítottuk betéti társaság formájában. Elsősorban állategészségügyi feladatok és zárttéri fácánnevelés szaktanácsadás ellátására, majd 1995-től a kereskedelmi tevékenység lett a meghatározó.

Napos fácáncsibét importáltunk Cseh és Szlovák Köztársaságokból, illetve hazai fácán adás-vételek lebonyolítása történt a piac igényei szerint. Kezdetben tiszanánai telepünkön folyt a gazdálkodás, majd a 2000-es évek elején megvásároltuk a Mavad Zrt. gyomaendrődi fácántelepét. A következő években kibővítettük mindkét fióktelepünket, ahol fácán és vadkacsa tenyésztés lett a meghatározó gazdasági tevékenység.

Minden év november és január között cégünk élő mezei nyúl felvásárlással és külföldre történő értékesítésükkel foglalkozik.

VulpexLogoTransparent

Gyomaendrődi Telepünk

Jelenleg 6000 db fácántojótörzs tartására lett kialakítva. A megtermelt tenyésztojásokat saját francia Bretagne típusú keltetőgépjeinkben keltetjük ki.

A bővítés során mintegy 130 ha-on szántóföldi növénytermesztést folytatunk, ahol megtermeljük az állatok főbb takarmányforrását.

A telephez tartozik még tőkésréce tojótörzs tartásához szükséges 1 ha-os tó és a megtermelt tenyésztojások keltetéséhez épített keltető is.

Tiszanánai Telepünk

A gyomai tojótörzs mellett Tiszanánán a cég másik fióktelepén folyik a napos vadkacsák 4 illetve 6 hetes korig történő nevelése.

A piac igényei szerint éves átlagban 40.000-45.000 db növendék kacsát állítunk elő vadásztársasági partnereink részére.

A kacsanevelési ciklus után növendék fácánokat fogadunk ezen a telepen továbbtartási céllal hálóval fedett voliereinkben. Cél, a vadászatra alkalmas felnőtt madarak előállítása. Röpdéinkben mintegy 15.000-20.000 db madarat nevelünk fel.

Jelentős fácán bérnevelési tevékenységünk van együttműködő vadásztársaságokkal és partnereinkkel: éves szinten piac függvényében 50.000 – 60.000

Felnőtt vadkacsák